Thursday, 29 December 2011

ceritera hati disember

A SPECIAL friend is hard to FIND,
HaRd to LOSE And impossible to FORGET.
TRUE friends are never be APART
maybe in DISTANCE
BUT NOT IN THE HEART!


* im maybe not the best,good, friend to you but im try to be the good person even i care your heart too much, i'm also have heart to taking good care  BUT one more thing i'm friends with you dengan ikhlas. so accept as who i am. im not perfect. ._. sekadar berkate ._.

TODAY , IN this dec month, half of my friends , close friend , bff and wahatever.  dilahirkan pada dec month. i wish all of you : semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, berjaya di dunia dan akhirat and sentiasa mendapat keredhaan darinya, insyallah.coming soon dah tahun baru, so tak terlambat nak wish kat korang sume agaian.a lot of love : nurulfarihabaharudin :)



BOTH OF YOU
born 1 dec 1990
still remember until now dear,

my bestie skol rendah jaja :)


her name intan.. love her so much :D

born 3dec
met her at UiTM malacca
tq for being nice and gd frens dear :)

my sweetie, cik tika :)
born 11dec,
me,myself
sayalah :)



born 14 Dec
kak zety, met her  since tuition class
even now we're not close as before
im still remember you as my sis. :)
kak zety cute :) igt lagi tyme akk dtg birthday party dulu.hehe

15 dec
my loves one , mama 


i love you mama.. so much..mmuahh :D




born 20 dec
adik no4, pesanan khas tolong jangan jadi adik yang nakal.haha ._>
adik ;)

born 22 dec
dear cik ra, met her since i transfer from uitm perak to melaka
tq for being nice for me and sory for everthing darl. 
keep the smile darl hoho ._.

born 30 dec
dear ona, happy birthday.
even we are far away im still remember yr special dates. hee



cik ona :)

Sunday, 25 December 2011

the code 1

When someone laughs too much even on trivial things, in fact this is a sign of sadness! it indicates that person is very sad deep inside..







Friday, 23 December 2011

sometimes the words described everthing.

sometimes we fight
sometimes i cry
why dont i just tell him goodbye
sometimes i should but sometimes i dont
build up the strength to say that its wrong

sometimes i hate
sometimes i love
sometimes i hurt
sometimes i dont
sometimes i wait for him to change
but its okay i just got to pay (yeah)

and i dont ever wanna leave em' alone
they say im brain washed
but im in love with this man (yeahhh)


keep tellin myself that its not worth it
i already know i dont deserve it
but if its from you i dont mind hurting
this is my perfect nightmare
so when will i wake up and scream
no way , no way , no way ,
no way , no way , no way , no way
but if its from you i dont mind hurting
this is my perfect nightmare (perfect nightmare)

sometimes i keep it cool
sometimes i let 'em know
sometimes i even pack my bags to walk out the door
sometimes i feel safe
sometimes i really dont
sometimes i promise that im ready to let 'em gooo
but i dont ever wanna leave 'em alonee
they say im brain washed
but im in love with this man (ooooh)

keep tellin myself that its not worth it
i already know i dont deserve it
but if its from you i dont mind hurting
this is my perfect nightmare
so when will i wake up and scream
no way , no way , no way ,
-PERFECTNIGHTMARE-

Thursday, 15 December 2011

Randy Pangalila.

Assalamualaikkum..
hehehh. hari nih entry pasal sorang mamat nih.akibat selalu tengok citer
 nada cinta ngan adik n mama tiber-tibe  bole suka pulak kat randy ni.
Ni sekadar berkongsi saje, tak taw nk updated ape. ok. aku ader sediakan serrba sedikit dye pyer biodata. actually tak sabar nak tggu lakonan dia biar mimpi sampai bintang at ria dengan artis tempatan kiter elfira loy 22dec nanti..jom same-same tengok.ecece siap promote ag :D haha. Peminat setia : rakan sebaya ;)


BIODATA
Nama Panggila : Randy Pangalila

TTL : Surabaya, 19 Oktober 1990

Pendidikan Terakhir : Home Schooling

Nama Ayah : E.H.A. Pangalila

Nama Ibu : Aghata Lisa
Hobi : Randy pangalilawondo
Makanan Favorite : Sate Padang
Warna Favorite : Hitam






handsome kot :)

pic ni paling cute.. :)


story of the DEC .

15.12.2011.
HAPPY BIRTHDAY mama, my sweetheart ever after. I LOVE YOU so much.
semoga panjang umur and dimurahkan rezeki.
TQ for being my GREAT MOM in this world.
ma smile, along pon smile jugek :)


10.12.2011
kak ju day means her officialy dah jadi tunangan orang.hehe
COngratulation dear cousin, semoga berkekalan and berbahagia selalu.
antare memori yang sempat dirakam :)

first cousin side ma yg bertunang :)

bersama cousin 



bersama sanak sedara
adik kesayangan
isha comel

ainur 



Sunday, 11 December 2011

I'M 21 already ..

11.12.11 :
I'm officially 21 years old dah.. hehehh
MY wish : 
I want to be muslimah sejati , anak yang solehah ..insyallah..
I want to be businesswomen and hope the investment say WHoaa~
I want to be the best among the best  .
I saY :
millon LEMMON  thank you :
For those who call me 
for those who see me on that day
for those who messaging me here at cik celcom no.
for those who wish at FACEBOOK.
TQVM.. sampai tak sangke ramai jugak yg ingat even yang rapat pon ader yang tak wish.but its ok.TQ korang :)
birthday kali ni mcm biase jer , no celebration pon.. huhu , biase celebrate ngn mama and adik sekali . tapi kiter tak kesah celebrate or tak janji org igt and sentiase mendoakan yg terbaik buat kiter.itu pon saya dah :).. 
BTW I've got 2 present already, First TQ abah sebb i've get the ticket for holiday:D
and TQ jg kpd si pemberi novel cik era : love novel tuh sangat-sangat.TQ.TQ



saat 20's dirakam.haha :D





Wednesday, 7 December 2011

NF icecream.

Assalamualaikkum.
hyep everyone!
name entry kali nih marvellous kan bunyi nyer..hehe
i love to eat ice cream. paling suke ofcoz BR :) 
paling favorite pulak strawbery cheese cake icecream. yummy :D
yang nih NF icecream becoz homemade pnyer.
NF stand for my fullname.so baru buat semalam and sudah dibekukan semalaman.
penat mau tggu wouh, harini baru boleh mam..
pic kat bawah nih showed "oreo chocolatez icecream "
ice cream nih paling simple nak buat yang lain tuh masih lagi belajar..hehe.kite nih tak pandai sangat so pelan2 lar.huhu btw today is all about "ICECREAM"encik smurf sile2 :) .. take care loves! bye!

ini lar hasilnya:)

pic dari atas.xde motif actlly.

Dessert

Assalamualaikkum..
Hello loves!
entry kali ini pasal desert.hee mcm kelakar pulak nk tulis 
tapi dah takde idea nk tulis hentam jer lar..hehe.
harini fulltime ok duduk rumah, mane tak bosan aku..
yang lelaki pergi main futsal, tinggal aku dengan 2 adik kecilku.huhu
bosan tak bosan jom serang dapur..hee :D
plan dengan adik bongsu nak makan dessert menjadi so aku buatkan PUDING ROTI.
nak kate sedap, no komen lar tapi boleh makan jugak lar.
tapi yang tak boleh bla, request dari encik MUKHRIZ budak paling nakal and manje berkate :
" esok jom buat icecream oreo coklat "
kakak berkate : jom..tapi kena teman cari barang, taknak shopping sorang2 :(
kami : pegi shopping and insyaalah ade mase misi akan
diteruskan besok, " chocolatez oreo icecream "
inilar yang selalu aku buat kat rumah, layan adik2 jer keje sampai koyak poket.huh tapi takpelah adik ..nanti masuk belajr mesti rindu semua tuh. bye korang! itu aje dari saya serba sedikit . may u all have a nice days . smile NF ;)
bt family tercinta..



Sunday, 4 December 2011

i wish.wish u are mine .

 



I wish,iwish,wish u,wish u .
U are MINE :)
iM :) happy becoz 2 my wishlist  is complete in this year 2011. 
like im really love the no. that is 11 .
alhamdulilah, thanx to allah S.W.T first becoz it is all about ''redha dan izinnya"
so my pink collection semakin bertambah.how's pretty it is.love pink so much.hee
sory everybody, im just want to sharing what makes me happy even it have sad story behind that.
so thanx.thanx.thanx :) 
you make feel HAPPY . a lot of hugs and kiss :)

the first and the latest.introduce  my boyfie SONY NEX-C3 PINK
sory,saya agak worse menggunakannya.still learning lagi.love and hugs gergasi :)

the second Buffalo pink hardisk

hee.tq sebab jadi milik saya :)





Friday, 2 December 2011

MA.MAMA.IBU.UMMI.MUMMY.

Salam, i will let to sharing something from my friend , zima .if have free time just read it ok. it just simple but really meaningful for us . it is all about mak,mama.ma,ibu,ummi,mummy . that is from me today , luv and smile : NF :)


KALAU SAYANG IBU, BACA LA , TAKLAMA PUN, 5 MINIT JE .
Orang kata aku lahir dari perut

mak ! (Bukan Org kata , memang

betul)Bila dahaga , yang susukan aku .
Mak .
Bila lapar , yang suapkan aku ,
Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa
di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama
yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama
yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati ,
Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk
sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh
memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku ,
Mak .
Bila merajuk , yang memujukku
cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang
paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku ,
Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka
peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn ,
Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama
aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah
pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , "
Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang paling risau
adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang paling
sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang marah aku
dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang paling
risau , Mak .
Yang masih peluk dan cium aku
sampai hari ni , Mak .
Yang selalu masak makanan
kegemaranku , Mak .
kalau balik ke kampung , yang
selalu bekalkan ulam & lauk
pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan
kemaskan barang barang aku ,
Mak .
Yang selalu berleter kat aku ,
Mak .
Yang selalu puji aku , Mak .
Yang selalu nasihat aku , Mak .
Bila nak kahwin , Orang pertama
aku tunjuk dan rujuk , Mak .
Aku ada pasangan hidup
sendiri .
Bila serOnOk , aku cari ,
Pasanganku .
Bila sedih , aku cari , Mak .
Bila berjaya , aku ceritakan
pada , Pasanganku .
Bila gagal , aku ceritakan pada ,
Mak .
Bila bahagia , aku peluk erat ,
Pasanganku .
Bila berduka , aku peluk erat ,
Emakku .
Bila nak bercuti , aku bawa ,
Pasanganku .
Bila sibuk , aku hantar anak ke
rumah , Mak .
Bila sambut valentine , Aku bagi
hadiah pada Pasanganku !
Bila sambut hari ibu , aku cuma
dapat ucapkan “ Selamat Hari
Ibu ” !
Selalu , Aku ingat pasanganku !
Selalu , Mak ingat kat aku !
Bila-bila , Aku akan telefOn
pasanganku !
Entah bila , aku nak telefOn
mak !
Selalu , aku belikan hadiah untuk
pasanganku !
Entah bila , aku nak belikan
hadiah untuk emak !
Renungkan :
" Kalau kau sudah habis belajar
dan berkerja , bOlehkah kau
kirim wang untuk mak
" Mak bukan nak banyak , lima
puluh ringgit sebulan pun
cukuplah . "
Berderai air mata jika kita
mendengarnya .
Tapi kalau mak sudah tiada .
" MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU
SANGAT ! "
Berapa ramai yang sanggup
menyuapkan ibunya !
Berapa ramai yang sanggup
mencuci muntah ibunya !
Berapa ramai yang sanggup
mengantikan lampin ibunya !
Berapa ramai yang sanggup
membersihkan najis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup
membuang ulat dan
membersihkan luka kudis
ibunya !
Berapa ramai yang sanggup
berhenti kerja untuk menjaga
ibunya !
Dan akhir sekali berapa ramai
yang sembahyang JENAZAH
ibunya !
Seorang anak mendapatkan
ibunya yang sedang sibuk
menyediakan makan malam di
dapur lalu menghulurkan
sekeping kertas yang bertulis
sesuatu . Si ibu segera
mengesatkan tangan di aprOn
menyambut kertas yang
dihulurkan Oleh si anak lalu
membacanya . KOs upah
membantu ibu :
1) TOlOng pergi kedai : RM4.00
2) TOlOng jaga adik : RM4.00
3) TOlOng buang sampah :
RM1.00
4) TOlOng kemas bilik : RM2.00
5) TOlOng siram bunga : RM3.00
6) TOlOng sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00
Selesai membaca , si ibu
tersenyum memandang si anak
sambil sesuatu berlegar-legar si
mindanya . Si ibu mencapai
sebatang pen dan menulis
sesuatu di belakang kertas yang
sama .
1) KOs mengandungkanmu
selama 9 bulan - PERCUMA
2) KOs berjaga malam kerana
menjagamu - PERCUMA
3) KOs air mata yang menitis
keranamu - PERCUMA
4) KOs kerunsingan kerana
bimbangkanmu - PERCUMA
5) KOs menyediakan makan
minum, pakaian, dan
keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai
Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak berlinang
setelah membaca apa yang
dituliskan oleh siibu . Si anak
menatap wajah
ibu ,memeluknya dan berkata ,
"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian
si anak mengambil pen dan
menulis "Telah Dibayar" pada
mukasurat yang sama
ditulisnya .

I love mama so much. MA is everthing .
bAgi ibu mereka yang telah kembali ke rahmatullah sentiaselah sedekahkan alfatihah hadiah anak buat selamanya.amin. 

Thursday, 1 December 2011

2900 this songs ending!

Come on! It is you and me...
I see you standing there And I'm watchin' every move you make 
I'm just waiting for the moment to.walk up to you.and tell the truth 
You will understand Something about you makes me lose control  
Takes my breath into another world Where you touchin' me and you can't let go
I see you standin' Across a floor I'm comin' to ya..to ya..to ya
 I'm gonna make you feel alive Ohh..
I'm standin' right in front of you.. all you have to 
do Is see it..see it..see it..
Baby I....
You know I make you feel alive Ohh..Love's right in front of you.. all you have to do Is see it..see it..see it..
Sometimes I try to find A million reasons not to be with you. Now you are way deep inside of me And it makes me weak Ohh I just can't breathe
I see you dancin' On the floor I'm comin to you..to you...to you...
Baby I.... I'm gonna make you feel alive Ohh..I'm standin' right in front of you.. all you have to do Is see it..see it..see it..
Baby I....You know I make you feel alive Ohh..Love's right in front of you.. all you have to do Is see it..see it..see it..
I make you feel alive
 from : ENRIQUE (ALIV9e) 

im just the way i am NF !

Saturday, 12 November 2011

renungan bersame

~♡Apabila trdapat suatu nikmat yg diambil dr diri oleh Ilahi, kenangknlah nikmat lain yg sedang dimiliki. Hakikatnya,apabila hati kita trlalu menumpukn pd nikmat yg telah hilang, pasti akan membuatkn jiwa tidak akan tenang.. Walhal masih trlalu byk lagi nikmat kurniaanNya utk dikenangkn,sbg pengubat hati dlm memperoleh kembali kedamaian....Rawatlah keresahan dengan kesabaran, dan Ubatilah kesedihan dengan keredhaan..♡~
"kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan,sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan),kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan) yang lain,dan hendaklah kepada Tuhanmu hendaknya kamu berharap"
(Surah Al-Insyirah;5-8)
 kata hati :
Berjalanlah dengan penuh harapan walau hidup ini tak selalu bahagia. Sedekahkanlah satu senyuman walau dihatimu tak lagi mampu bertahan. Belajarlah memaafkan walau dirimu terluka. Berhentilah memberi alasan walau ingin menyatakan kebenaran. Hiduplah dalam iman walau hari dipenuhi dugaan dan berpeganglah kepada Allah walau Dia tak kelihatan..Bukti kasihNya, kita wujud di dunia pinjaman, Ada sebab bila berlaku sesuatu perkara dan yakinlah Allah menguji setiap hambaNya yang mengakui keimanan kepadaNya. .Jangan terlalu banyak berkhayal untuk jadi yang terbaik kerana hidup tak semudah itu, perihal kehidupan sebagai cermin dalam menilai pengabdian yang hakiki lagi abadi..Moga lelahmu dihargai Ilahi walau dicemuh insani..•❤•
alfatihah buat saudaraku yang baru mengadap illahi.semoga rohmu dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalanga orang-orang yuang beriman :'(

Tuesday, 8 November 2011

welcome november

Assalamuaikkum . . .
hello loves!
$ walaupun terlambat, nak jugak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA buat semua bloggers.
selamat menunaikan ibadah korban and selamat pulang and balik dari kampung ok ;)

$ next, bersyukur ke hadrat illahi, dengan rezeki yang diberinye i've got the best result even its not really good enough. thanx god, TQ allah kerana masih memberi kesempatan ini even there be tough tyme for me , there such a lot prob but you always beside me. im just like crying . alhamdulilah.

$then, CONGRUTULATIONS to all my classmates,my friends dats officialy menamatkan pengajian dip ini.:)
$ TQ to my parents mama , abah , all lecterurs , classmates , friends yang sentiase support and tidak jemu2 memberi tunjuk ajar dalam mase 3 tahun dip ni. wouh, singkatnyer mase rase baru jer tukar kampus dari perak ke melaka now im just siiting at my bedrom here at pahang :)

$ LAST there'se something to share :) from me ary


✖ Jangan mencintai setinggi langit kerana langit akan runtuh ✿


✖ Jangan mencintai sedalam laut kerana laut akan surut ✿



✖ Jangan mencintai seluas dunia kerana dunia akan hancur ✿



✖ Jangan mencintai seindah bunga kerana bunga akan layu ✿



✖ Jangan mencintai manusia lebih dari cinta Sang Pencipta
Karna Manusia Pasti akan binasa ✿



✔ Cintailah Allah Yang Maha Kekal, Maha Bijaksana, & maha mengetahui ✿


Sunday, 30 October 2011

TOK and AKI :)

Salam.niat hanya sekadar untuk berkongsi bersame.semua orang pasti pernah ader nenek and aki,begitu juga dengan diriku.aku begitu menyayangi dyeorang.semenjak aku belajar di melka aku tahu keadaan tok and aki ku tidak lah berape sihat,biaselah orang tua..macam2 sakit..Memang dari dulu lagi, aku berhajat untuk menjage kedua nenek dan aki ku.
 alhamdulilah dengan izinnya aku dapat menjage dyeorg berdua.Hajat ku kesampaian selepas aku pulang belajar dari melaka . selepas sehari pulang besok aku terus pulang ke kampung.hehe.excited nak dok kampung.kalau nak cerite menjage orang tua , memang macam2 ragamnyer.tapi bile ingat balik ader manis dye jugak.kadang2 duduk bertiga memang kelakar ,rase macam jadi anak bongsu pon ader hehe..
thanx tok aki becoz terime along and banyak ceriter benda2 yang along sendiri tak terpikir pon.thanx jugak sebb tok and aki boleh hilangkan rase kesedihan along serba sedikit.along sentiase ingat and akan ingat.tok janganlah cakap pasal pergi sebab along sendiri belum sedia nak mengahadapinya.and along sentiasa doakan semoga kesihatan tok and aki sentiase bertambah baik. tiade ape yang lebih baik selagi kite memiliki keluarga dan kedua orang tua.hargailah mereka selagi ade.ini hanya sekadar luahan hati saye.maaf.ilysm!

antare pic kesayangan :)


 
budak aka jiran tok,aku,tok :)





from me, ary :)

satu coretan .

Assalamualaikkum..rasenyer lamer gila aku xupdated blog nih..nih pon berpeluang becoz baru sampai rumah.sedar tak sedar nak dekat sebulan aku bercuti.and jarang updated blog ni.banyak betul menda nak kene fikir. btw nak ucap hapy holiday buat korang even lambat.aku jarang online becos stay kat kampung.so kat sane wifi xde ,line pon kadang-kadang xbape ok..so sory kepada sesape yg tak di reply msg ..hope korang faham..

-selamat bercuti buat kawan-kawan sekelas banking/uitm melaka.semoga korang sentiase dalam keadan sihat dan dilindunginya.i miss you all so much -
-selamat hari konvokesyen buat rakan satu batch , rakan seperjuangan DIB,DBS,DIN,ACC yang pernah mengenali diri ini.tahniah and smge berjaye dlm stdy korang, sory sebb xdapat mengahadirkan diri btw TQ sebb ajk datang -
 

Thursday, 8 September 2011

ceritera aidilfitryKU

1 SYAWAL . di mana 1 HARI semua org akn berkumpul.
1 HARI di mana semua umat islam menyambut.
alhamdulilah saya begitu seronok becoz dpt balik kampung, jumper sanak saudara and dpt mnjmu kuih-muih. heee..tq kepada semua yg kaci duit raye even sy dh besar, btw im really appreciated it.. salam aidilfitry even terlewat sikit updated.. HOPE everyone meraikan dgn baik ..:)

semua org ckp bby nadia nih mcm muke aku mcm kecik..hoho
tpi suke main dgn dye..sume pink,comel kan :)


ADIK AND POKDE ku :)

syg aki sgt2 :)
dgn cousin kechilku :)

teramat lar sayang...tema this year sweety blue :)

mama and bby isya :)

tade yang lain, inilah superhero saya :)